De 5 beste wifi versterkers getest

Welke wifi versterker moet ik kopen ?

Met 1 van onderstaande wifi versterkers maak je in een mum van tijd komaf met je slechte draadloze verbinding. Een selectie van de 5 beste wifi versterkers die momenteel op de markt zijn in een handig overzicht.

De 5 beste wifi versterkers:

ProductfotoMerkTypeBeste prijsOnze beoordelingSnel kopen
tp link wifi versterkerTP-LinkRE20032.95+ 5Ghz
+ Beste prijs/kwaliteit
RE200
AVM FritzWlan 1750E repeater69.00+ Zeer betrouwbaar
+Groot bereik
AVM Fritz 1750
NetgearEx612065,00+ Dual band
+ Eenvoudige installatie
Netgear EX6120
TP-LinkTL-WPA9610146.99+wifi via powerline(zeer stabiel)
TP-LinkRE45064.90+ Beste locatie indicator
+ Eenvoudige installatie

Waarop moet ik letten ?

De basisfunctie van deze 5 wifi versterkers/repeaters zijn dezelfde, namelijk uw wifi netwerk vergroten. Het grootste (prijs)verschil is het al dan niet ondersteunen van dual band wifi. Met dual band wifi kan je zowel een 2.4GHz als 5GHz netwerk terzelfde tijd (simultaneously dual band) creëren. Met 5Ghz wifi geniet u van een hogere verbindingssnelheid dan de 2.4Ghz. Op voorwaarde dat uw netwerkapparaten 5Ghz ondersteunen. Kortom: Indien u een dual band wifi versterker/repeater installert kan u een betere draadloze verbinding  opzetten.

Interne of externe antenne?

Uiteraard wilt u uw wifi versterker zo compact mogelijk, gelukkig zijn 3 van de 4 versterkers uitgerust met een interne antenne. De netgear wn3000rp is uitgerust met externe richtantennes waardoor deze iets groter uitvalt. In ruil daarvoor kan u wel beter uw wifi netwerk richten.

Bridge

Alle geteste modellen hebben ook 1 of meerdere ethernetpoorten, daarmee is het mogelijk om een apparaat dat geen ingebouwde wifi  heeft (bv. printer) toch aan uw thuisnetwerk te koppelen.

Of het nu een Netgear, Fritz of Sitecom wordt, onze selectie bied u de de beste wifi versterkers van het moment, aan de voordeligste prijs. Indien u vandaag een wifi versterker besteld wordt deze bovendien morgen al geleverd. Maak dus vandaag nog komaf met je wifi-frustraties en koop een wifi versterker.

8 gedachten over “De 5 beste wifi versterkers getest

 1. Jan Martens

  Hallo

  Ik heb de netgear wn2500rp besteld en geinstallerd. Is het mogelijk om de naam van mijn wifi netwerk nog te wijzigen ?

  -Jan

  Reageren
 2. Yolande

  Geachte
  Zie hier een ander vraag:
  Op de Packard Bell heb ik geen wifi kabel of zo te gebruiken.
  Op de nieuwe Lenovo, staande dichter bij één van de internet apparaten, kan ik internet niet bereiken. Op beide gebruik ik dezelfde antivirus.
  Zou een wifi stekker echt helpen, zonder dat hij het ene of andere verzwakt? Wat is het beste dat ik doe?

  Reageren
  1. admin Bericht auteur

   Beste Yolande,

   Is het mogelijk om verbinding te maken indien je met je Lenovo vlak langst je router staat ?

   Indien dit wel lukt, maar op andere plaatsen in huis niet, is een te zwak wifi signaal de oorzaak en kan je met één van bovenstaande wifi versterkers het signaal versterken.

   Reageren
 3. Robin

  Ik heb een Netgear router dual en 5GH etc, maar er was toch wat vertraging boven in de woning dus een DEVOLO Wifi repeater gekocht ,
  De ontvangst prima en blijft stabiel .

  Reageren
 4. grootveld

  ik heb een zwak signaal in de caravan ik wil dat proberen te versterken met de tp link tl wa 860 re zou dat lukken ik ben een leek bvb bedankt groet grootveld

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *