Netgear wn3000rp review

De Netgear wn3000rp is 1 van de best verkopende wifi repeaters, en dat heeft zo zijn redenen.  Hij is niet alleen goedkoop, maar hij beloofd ook uitstekende technische specificaties en is bovendien zeer gemakkelijk te installeren, maar is dit ook zo ? Wij deden de test !

Uitpakken

De dag na bestelling lag hij al op de deurmat, het apparaat dat komaf zou moeten maken met al  uw wifi  gerelateerde zorgen. In de doos is er niets spectaculairs te vinden, buiten het apparaat zelf, dat trouwens iets groter uitvalt dan verwacht, en een beknopte handleiding (helaas geen nederlandstalige) is er niets te vinden.

Specificaties

Technologie: 802.11n
Wifi frequentie: 2,4 Ghz, dus geen dual band.
Ethernet poorten: 1, kan gebruikt worden om bv. Printer zonder netwerkinterface toch aan uw netwerk te hangen
Beveiliging: WPA/WPA2—PSK en WEP encryptie
Afmetingen: 112 x 74 x 45 mm

Installatie

Er zijn 2 manieren om de repeater te installeren, de snelste (en wellicht ook eenvoudigste) is via de push & connect knop. Die maakt gebruik van WPS(wireless protected setup) technologie om zeer snel de wifi versterker/repeater te configureren. Indien uw huidige draadloze router een “WPS knop” heeft dan kan u de versterker als volgt installeren:

1)      Plaats de netgear WN3000Rp in een stopcontact dat in het midden tussen uw huidige router en het apparaat (bv laptop) dat momenteel uit bereik ligt. Wacht tot de status led groen oplicht.

2)      Druk nu op de WPS knop van je huidige router.

3)      Houdt nu ook de WPS knop van de netgear ingedrukt(kan tot 2 min duren) tot de WPS led begint te knipperen.

4)      Klaar! Nu kan u met bv. Uw laptop gebruik maken van een nieuw draadloos netwerk. Dit netwerk zal de naam van uw huidige netwerk + _EXT hebben. Bv: “thuisnetwerkpiet_ext“, het wachtwoord wordt automatisch overgenomen van uw ander draadloos netwerk. U hoeft u dus niets van de beveiligingsinstellingen aantrekken.

Indien uw router geen wps functie heeft kan u de webinterface van de netgear gebruiken en via enkele eenvoudige stappen hem instellen (lees hier hoe!)

Bereik

Na installatie bleek was mijn volledige woning voorzien van een stabiele wifi verbinding. Zelfs in het tuinhuis dat zo’n 20 meter verder dan mijn woning gelegen is is er nog een redelijke wifi ontvangst. Ook de snelheid van het netwerk is prima te noemen, bekijken van hd-video (720p) over het netwerk levert geen probleem op. Ook versturen van zware bestanden over het netwerk gaat relatief vlot.

 

Conclusie

Of u nu met uw laptop in de zolderkamer zit, of met uw tablet in het tuinhuis de netgear zorgt ervoor dat u overal een goede wifi ontvangst hebt. Ook de installatie is in slechts enkele minuten voltooid en is zeer eenvoudig, zelfs voor een technologie leek.
M.a.w. de netgear wn3000rp maakt zijn beloftes écht waar.

Voordelen:

 • Zeer groot bereik
 • Goedkoop
 • Eenvoudige installatie

Nadelen:

 • relatief groot, mede door de externe antenne’s

Koop hem hier!

Hebt u zelf ervaring met de netgear wn3000 rp ? Laat het ons weten!

3 gedachten over “Netgear wn3000rp review

 1. alexander

  ik heb een wifi versterker nodig voor mobiel telefoons en op hotel kamers wat is de best voor mij dan ook hotels in buitenland

  Reageren
  1. admin Bericht auteur

   Beste Alexander,

   Voor op hotel/kamers zou ik je een compacte wifi versterker zoals de Sitecom WLX-5000 of Netgear wn3000rp aanraden.
   Zie voor meer informatie.

   Reageren
 2. Dennis

  Hallo,
  Nu zie ik op internet twee types van de Netgear wn3000rp. Een van 37,95 en bij bol 61 euro.
  De zelfde maar een ander uiterlijk?
  Zijn hier de specificaties ook het zelfde?

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *