Waaraan moet een goede wifi versterker voldoen ?

Waaraan moet een goede wifi versterker in 2014 voldoen ?

Technische specificaties


Een ideale wifi versterker moet: e
en goed uitzendbereik ofwel range hebben. De meeste dual band wifi versterkers hebben een groter bereik dan de single band types. Kijk daarom bij voorkeur uit naar types die zowel 5GHz als 2.4GHz uitzenden(dual band). Het voordeel is dat het 5GHz netwerk vooralsnog een minder gebruikte frequentie is, waardoor er minder andere netwerken (van bv. de buren) jouw netwerk kunnen verstoren. 

Installatie

 Eenvoudig te installeren zijn. De eenvoudigste manier om een wifi versterker te installeren is via de “WPS” knop. Dit is een knop op je apparaat die ervoor zorgt dat alle instellingen automatisch overgenomen worden van je huidige draadloze router. Niet alle wifi versterkers hebben zo’n WPS knop. Indien er geen wps knop aanwezig is moet er een manuele installatie gebeuren. Meestal gebeurd dit door de wifi versterker in het stopcontact te steken, verbinding te maken met het netwerk dat hij uitzend, en vervolgens via een webinterface (lokale webpagina) de door jouw gewenste instellingen te configureren. De belangrijkste instellingen zijn: SSID (naam van het netwerk), Beveiliging (kies bij voorkeur de meest recente beveiliging WPA2).

Prijs/kwaliteit

De prijs van een wifi versterker wordt voornamelijk bepaald door de zendkwaliteit van het wifi signaal. Bij de door ons gekozen “5 beste wifi versterkers” mag er vanuit gegaan worden dat hoe hoger de prijs, hoe beter het zendbereik van die wifi versterker.

Toon mij de 5 beste wifi verstekers !

Heb je nog twijfels ? Laat een reactie na of mail ons, wij helpen u graag verder!

Drone bemachtigd inloggegevens

Onderzoekers zijn erin geslaagd om met een drone Foto van Drone(een op afstand bestuurbare mini helicopter) informatie van tablets en mobiele telefoons te “hacken”.
De drone doet zich voor als een gekend wifi netwerk en zorgt er op zo voor dat nietsvermoedende apparaten verbinding maken met de drone.
Op die manier wisten hackers inloggegevens van sites zoals Amazon en PayPal te bemachtigen.

De drone is de een nieuwe variant van de al eerder gekende pineapple.

Voorlopig zijn er in Nederland en België nog weinig gevallen bekend waarop er op die manier kritische (inlog)gegevens worden bemachtigd. Onder het motto
“better safe than sorry” hier toch enkele tips:

  1. Schakel wifi uit wanneer je het niet gebruikt.
  2. Vermeid (zoveel mogelijk) het gebruik van onbekende, niet beveiligde wifi-netwerken.
  3. Maak geen automatische verbinding met niet beveiligde netwerken.

bron: tweakers.net

Linksys gaat de professionele markt betreden

Na andere grote namen zoals Cisco en Intell gaat nu ook linksys de professionele tour op.
Het zal binnenkort wifi-acces points gaan aanbieden en zo op de als maar groter wordende vraag van bedrijven inspelen.

De nieuwe business Linksys Wireless-N Access Points kunnen worden ingezet als wifi toegangspunt of professionele wifi versterker om laptops smartphones en andere toestellen van internet te voorzien.

Met specificaties zoals: dual band (2x 300Mbps), ipv6, geavanceerde instellingen via de webinterface en natuurlijk professionele ondersteuning.

bron: http://www.whizpr.nl/voor-de-pers/linksys/linksys-betreedt-markt-voor-zakelijke-wi-fi-oplossingen