Hoe wifi signaal versterken ?

Met deze 3 tips heb je in geen tijd een beter wifi netwerk:

Controleer de instellingen van je router

Om je wifi signaal te versterken, weet je best hoe je huidige wifi verbinding is opgezet. Misschien heb je nog nooit de instellingen pagina van je draadloze router bekeken en aangepast.
Hoe kom ik in de instellingenpagina ? Om naar de instellingspagina van je draadloze router te gaan, maak je verbinding met de router via wifi (draadloos) of met de kabel(ethernet). Eens je internetverbinding hebt moet je het ip-adres van je router te weten komen. Dit kan door het cmd-venster in windows te openen.Het cmd venster kan je openen door de windowstoets + letter “r” samen in te drukken op je toetsenbord.

Druk op de windowstoets + r om het "run" menu te openen

Druk op de windowstoets + r om het “run” menu te openen

Type nu cmd in het venster en druk op OK.

In het cmd window typen we ipconfig om de netwerkinstellingen van onze computer op te roepen.

cmd gateway ip router

Met ipconfig zoeken we het gateway adres op

Ga in de lijst opzoek naar het default gateway adres van je wifi adapter, dit is de netwerkkaart in je computer die ervoor zorgt dat je met je draadloze modem kan verbinden.

gateway ip router

Ga opzoek naar het default gateway adres van de wireless lan adapter

Dit adres type je nu in de adresbalk van je favoriete browser (bv. Google Chrome) en druk op enter. Als alles goed is kom je nu in het instellingen menu van je router terecht.

Afhankelijk van type tot type heb je een optie “wireless” of “wireless settings” of vergelijkbaar, daar kan je de wifi instellingen aanpassen. Soms heb je ook een gebruikersnaam en wachtwoord nodig vooraleer je het menu te zien krijgt, kijk de handleiding van je router na of probeer “admin” voor zowel username als password.

wireless router config

Zoek in het menu naar de “wireless” instellingen, dit verschilt van router tot router

Als eerste kan u een SSID, kiezen dit is de naam die u aan uw wifinetwerk toekent: bv “routerkeuken”. Vergeet ook niet de beveiliging van uw draadloos netwerk, kies voor WPA of WPA2 beveiliging, deze is zeer moeilijk te kraken (in tegenstelling tot de verouderde WEP beveiliging).

De laatste belangrijke instelling is het kanaal waarop je uw wifi netwerk wil plaatsen, de 2.4Ghz band is een drukbevolkte frequentie band dit wil zeggen dat er nog heel wat andere(draadloze) apparaten deze band gebruiken. Bv, ip camera’s (draadloze bewakingscameras), draadloze routers/modems van de buren, hotspots enz.

Om een goed wifi signaal en bereik te hebben is het dus erg belangrijk om een kanaal te kiezen waarop er zo weinig mogelijk andere apparaten aanwezig zijn. Dit komt de reikwijdte van uw wifi signaal ten goede.

Plaats een wifi versterker

De eenvoudigste en ook beste manier om uw wifi bereik te vergroten is het plaatsen van een wifi versterker/repeater. Ontdek de 5 beste wifi versterkers hier!

Plaats uw wifi router en versterker op een goede plaats!

Kies een storingsvrije locatie, plaatsen zoals naast een elektrische oven of kast zijn meestal geen goed idee. Magnetron’s (of microgolf ovens) zitten in een nabij gelegen frequentiegebied waardoor ze uw wifi signaal kunnen verstoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *