Wifi versterker of powerline adapter ?

Ik krijg vaak de vraag: “moet ik nu een wifi versterker of een powerline adapter kopen” ? Het antwoord is echter niet eenvoudig en hangt af van uw persoonlijke situatie.

Powerline adapter of wifi versterker kiezen ?

Hoe weet u wat te kiezen ? Een wifi versterker of een powerline adapter kit ?

Wat is een powerline adapter ?

Een powerline adapter, ookwel homeplug genoemd, is een alternatief voor het bekabeld netwerk. Veel huizen missen een bekabeld netwerk (vooral oudere woningen) en zo kan u niet van alle functies’s op uw splinternieuwe smart-tv gebruik maken indien u hem niet met het internet verbind. Heeft uw zoon een internetverbinding nodig om online te gamen, maar er is geen bekabeld netwerk op de slaapkamer ? Kies dan voor een powerline set et niet voor een wifi versterker.

Voor apparaten die een snelle verbinding / en niet of zelden verplaatst worden is de powerline adapter de ideale oplossing. Ze halen meestal een hogere snelheid dan een wifi versterker en zijn meestal ook stabieler. Bij toepassingen zoals gamen en tv/streaming(versturen van bewegende beelden over uw netwerk) is de latency van groot belang, dit is de tijd die data (bv. bewegende beelden) nodig heeft om van zender (uw router/digibox/…) naar ontvanger (tv/beeldscherm) te reizen. Wilt u de beslissende goal van uw in hd-uitgezonden voetbalmatch niet missen, koop dan een powerline adapterset.

Meer weten over de werking van een powerline adapter, bekijk dan deze duidelijke video.

Wilt u echter enkel kunnen surfen met uw tablet in de bad en slaapkamer ? Dan is een wifi versterker een betere en goedkopere oplossing.

Wifi versterker:

–> Smartphones (iphone, android, windows phone…) met internet verbinden.
–> Desktop (vaste) computers met internet verbinden.

Kies hier de beste wifi versterker uit!

Een powerline adapter is beter in volgende situaties:

–> Smart TV met internet verbinden
–> Desktop pc of  console (Playstation, Xbox,..) die gebruikt wordt om te gamen of om video (hd) beelden te streamen over het netwerk.

Het beste van 2 werelden ?

Er bestaan tegenwoordig echter ook powerline adapters die ook een wifi verbinding kunnen opzetten. Het beste van 2 werelden dus. U kan uw tv toestel op de slaapkamer aansluiten op het bekabeld netwerk via de powerline adapter, en tegelijk zend die zelfde powerline adapter,  een sterk wifi signaal uit zodat u met uw uw tabblad opnieuw aan volle snelheid uw favoriete nieuwssite kunt checken.

Dit alles kan met de TP-LINK TL-WPA4220T set, deze beschikt over 3 homeplugs (adapters). De eerste plug je in een stopcontact in de buurt van je router en verbind je vervolgens met diezelfde router via een ethernetkabel
De andere 2 adapters kan je vervolgens overal in je huis, waar een stopcontact aanwezig is inpluggen. De ingebouwde wifi versterker zorgt er vervolgens voor dat je overal in huis een sterk wifi signaal hebt.
Ook heeft de WPA4220T van TP-link een WPS functie. Op die manier kan zelfs de minst ervaren computergebruiker op een eenvoudige manier zijn wifi – en bedraad netwerk uitbreiden.

De TP-LINK TL WPA4220 is hier goedkoop te verkrijgen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *